Уютна мансарда




06.12.2011г.
Преди: Таванското помещение разполага с малка площ, която не е оптимално усвоена. Обзавеждането с масивни и обемни мебели създава оптическа илюзия  за тясно пространство. Този ефект се подсилва от дамаската на диваните, която е в черен цвят.
След: Стаята е превърната в уютно и светло кътче, което е разпределено на няколко формални зони – кътче за четене и малка всекидневна стая. Стените и таванът сега са боядисани в бяло. Спокойната и приятна атмосфера се дължи на практичното позициониране на мебелите, добавяне на декоративни детайли към интериора – като картини, и монтирането на малки лампички върху тавана.


Тясна и некомфортна жилищна площ

Уютна мансарда

Таванската стая се простира на 33 кв.метра площ. Собствениците не са използвали пространството рационално и обзавеждането не е синхронизирано с капацитета на стаята. Дивните, които заемат по-голяма част от помещението, са с големи размери, а черната им дамаска визуално стеснява пространството.


Практично позициониране на мебелите

Уютна мансарда

След пълната трансформация на таванската стая се забелязва нова перспектива. Мебелите, използвани в обзавеждането, са компактни и не заемат излишно място. Наклонената стена на помещението е украсена е картини, а около тях са разположени малки лампички, създаващи приглушена атмосфера. Под тях е поставен нисък и дълъг комод, обхващащ цялата долна част  на стената, който предлага място за съхранение на разнообразни вещи и аксесоари. Дамаската на меката мебел е в бледи кремави тонове.


Идеалното кътче за почивка

Уютна мансарда

Мястото в един от ъглите на стаята е усвоено максимално практично чрез поставянето на Г-образен диван. В близост до се намират  удобен фотьойл с кожена дамаска и висока дървена масичка, които обособяват комфортно кътче за четене. Масивният фотьойл с атрактивен дизайн е удобно място за релаксация. Срещу него  е разположена дървена етажерка, върху която са подредени книги. Интериорът на таванското помещение е подвластен на меките и топли тонове – нюанси на дървесина, кремаво, бежово и бяло, които създават спокойна атмосфера и усещане за по-голяма просторност. Деликатни акценти в синьо, които придават свежа нотка към интериора, се поставят от малките декоративни възглавници, които са разположени върху дивана.


Камината създава уютна атмосфера

Уютна мансарда

Допълнителна щрихи към общата уютна атмосфера в таванската стая се поставят от камината. Тя е вградена в извивката на стената и е в съседство с Г-образния диван и дървената етажерка с книги.

разпечатай